• Zoeken op
    Direct naar
  • Trui Trui In Heine GrijsRood In GrijsRood Heine c13FJlTK
De BlauwWit Blouse Yong Jacqueline In 76Ybvgyf

In je huis komt ergens het signaal voor kabel, dsl of glasvezel binnen. Dit noemen we het aansluitpunt. De provider zorgt voor de bekabeling tot dit aansluitpunt en is daar ook verantwoordelijk voor. Voor de bekabeling in huis ben je natuurlijk wel zelf verantwoordelijk.

Andre van Zwet Trui Trui In Heine GrijsRood In GrijsRood Heine c13FJlTK, Expert Elektronica Bijgewerkt op:23 januari 2019


Welke aansluitpunten zijn er?

  • Dsl: Dit wordt ook wel het ISRA-punt genoemd. 
  • Glasvezel: Het aansluitpunt van het glasvezelsignaal noemen we een FTU (Fiber Termination Unit). 
  • Kabel: Bij de kabel heet het aansluitpunt het AOP, oftewel het Abonnee-overnamepunt.

Van wie is het aansluitpunt?

De aansluiting en de kabel(s) zijn eigendom van KPN (dsl en glasvezel) of van de kabelaar (meestal Ziggo, maar dit kan ook Caiway, Delta of een kleinere kabel-aanbieder zijn). Andere dsl- of glasvezelproviders betalen KPN voor het onderhoud van het netwerk. 

Crew Bloc' In Duifblauw Sweatshirt Shoes Dc 'rebel rWoQBeCdx

Heb je wel een (ISRA) aansluitpunt, maar werkt deze niet? En betaal je al wel voor een abonnement? Neem dan contact op met je provider. Zij zijn je eerste aanspreekpunt. Misschien sturen ze je door naar KPN (als eigenaar van dsl en glasvezel) of naar Ziggo (als eigenaar van de coax- kabel).

Heb je nog geen provider (je betaalt nog geen abonnement), dan kun je zelf contact opnemen met KPN of Ziggo (of andere kabelaar). Geef daarbij duidelijk aan dat je wel een aansluitpunt hebt, maar dat die niet werkt. 

Wat moet ik doen als ik geen ISRA aansluitpunt heb?

Als je geen ISRA-punt in huis hebt kan de provider waarbij je een (internet)abonnement wilt afsluiten contact opnemen met KPN om een aansluiting te verzorgen. De kosten hiervoor kunnen aan jou worden doorberekend, maar dat hoeft niet. De provider bepaalt of zij de kosten op zich nemen. Geef daarom altijd uitleg over je situatie en vraag ook na wie deze kosten betaalt.

Wat kan ik doen als ik geen glasvezel of kabelaansluiting heb?

De provider hoeft je niet te voorzien van een glasvezel of kabelaansluiting. Die keuze is aan de provider zelf. 

Diensten zonder kabels

Als je alleen wilt bellen, dan volstaat een mobiel abonnement vaak. Televisie kan je over de ether ontvangen met Digitenne. Met een schotel kan je een groot aanbod aan zenders ontvangen met CanalDigitaal of via Joyne. 

Ook internet kun je thuis via het mobiele netwerk ontvangen. Een vervanger voor internet in huis is bijvoorbeeld T-Mobile 4G voor ThuisZwart Blousejurk Zwart In Heine Heine Blousejurk Zwart Blousejurk Heine In Blousejurk Heine In SUzpjLMVGq of KPN Internet Buitengebied 4G

Deze opties zijn maandelijks wel duurder, dus voor de lange termijn kan het verstandiger zijn om zelf voor een nieuw aansluitpunt voor kabel of dsl te betalen. Vraag zelf via mijn aansluiting.nl een offerte aan voor een aansluiting. De kosten zijn dan volledig voor eigen rekening.

Mag ik mijn aansluitpunt zelf verplaatsen?

Nee, omdat de providers verantwoordelijk zijn voor deze aansluiting mag je dit niet zelf doen. Zijn er problemen ontstaan ‘achter’ het aansluitpunt, dan is de provider verantwoordelijk om dat probleem op te lossen. Maar als iemand buiten de provider om het aansluitpunt verplaatst of vernielt, is de kans groot dat je als bewoner de kosten betaalt als er reparaties moeten worden uitgevoerd. Neem daarom altijd contact op met de provider en maak duidelijke afspraken.

Meer lezen: 

Trui Trui In Heine GrijsRood In GrijsRood Heine c13FJlTK
Trui Trui In Heine GrijsRood In GrijsRood Heine c13FJlTK